Designa Visitkort Gratis – Komplett Guide

Här går vi igenom allt du behöver veta om att designa visitkort gratis till ditt nya företag med hjälp av Canva.com-appen.

Börja med att se instruktionsvideon. I nedanstående artikel hittar du alla arbetsmoment beskrivna med text.

Designa visitkort helt gratis

I denna artikel får du lära dig hur du går tillväga för att designa visitkort gratis till din affärsidé. Dessa visitkort använder vi sedan för att marknadsföra våra hemsidor, webbutiker och YouTube-kanaler till våra potentiella kunder.

Att dela ut visitkort är ett alldeles utmärkt och mer personligt komplement till den digitala marknadsföringen som vi också kommer att använda oss av för att marknadsföra våra affärsidéer. 

Vi kommer att inkludera vår logotyp på visitkorten, så se till att designa din logotyp innan du läser vidare!

Vi använder oss av Canva.com, och vi skapar två stycken olika designer som vi slutligen väljer emellan! Det är nämligen så att det hör till den skapande processen att man bara börjar någonstans och sedan utvecklar man designen i olika riktningar för att se vad som funkar bäst! 

Designa Visitkort Gratis

När man ägnar sig åt visitkort design i Canva.com har man den stora fördelen med att utgå från färdigbyggda designer som man därefter modifierar för att passa ens egna affärsidé! På det sättet går det mycket snabbare att ta fram en riktigt snygg design på sina visitkort! Nu kör vi!

Skapa konto hos Canva.com – Gratis visitkort app

Det första du ska göra när du kör igång med att designa visitkort gratis är att registrera dig hos canva.com-sidan. Det gör du genom att surfa in på Canva.com, och därefter klickar du dig vidare till ”Sign up”. 

Därifrån kommer du att ha möjligheten att välja mellan ett flertal registreringsalternativ; att registrera dig med Google, Facebook eller e-mail. Välj det alternativ som du anser är det mest passande för dig beroende på vilka användaruppgifter du vill använda.

Logga sedan in med dina uppgifter för att komma vidare till själva skapandet!

Registera konto på canva.com

Visitkort mall #1

Nästa steg med att designa visitkort gratis är att klicka på ”Skapa en design”, följt av rubriken ”Visitkort”.

Där finns det ett flertal redan färdigdesignade mallar som du kan använda dig av då du vill få lite hjälp på vägen, få inspiration eller helt enkelt spara tid då du inte behöver göra hela din design från början.

Mallarna är enkla att justera och ändra efter smak och tycke allt eftersom – på så sätt kan du enkelt få till en snygg mall som passar dig.

Det kan vara smart att utgå från en mall som är uppkallad efter den tjänst eller det arbete du och ditt företag sysslar med, så som fotograf, catering eller lärare – dessa är specifikt utformade för att passa in på just din bransch.

Bläddra bland de olika färdiggjorda mallarna i matchande kategori för att hitta din favorit. Välj sedan den du gillar och klicka dig in där!

Modifiera visitkort mall #1

Nu är det dags för att modifiera din startmall! Detta gör du genom att ändra rubriker, texter, färger och former efter det som passar dig och ditt företag – allt detta gör du direkt i Canva.com-appen.

För att ta hjälp av de färdiggjorda mallarna väljer du den som passar dig och drar den till framsidan eller baksidan av visitkortet.

Visitkort design - Startmall 1

Nu är det dags att designa visitkort gratis! För att designen för ditt visitkort ska bli så bra som möjligt kan det vara en god idé att anpassa design efter en redan existerande sida, logga eller annan företagsrelaterad produkt som representerar dig.

Anpassa de delar av visitkortet som du känner för att byta ut, och behåll de från mallen som känns bra. 

Om du till exempel har skapat en hemsida för ditt företag kan du använda dig av samma typsnitt, färger och teman på dina visitkort. På så sätt håller du dig till den grafiska profilen; du håller dig till ett övergripande tema, vilket gör det lättare för dina kunder att känna igen ditt varumärke.

Ta hjälp av de verktyg och redskap som finns i designer-programmet för att hitta det du vill använda! Du får bort en redan existerande bakgrund, bild eller text från mallen genom att markera området och sedan klicka på ”backspace”, det vill säga bakstegs-tangenten.

Sedan kan du ersätta området med det du önskar.

Modifiera visitkort mall 1

Visitkort mall #2

Glöm inte att du även ska designa visitkortets baksida – där kan du fylla i den information som du inte angav på den stilrena, iögonfallande framsidan. Ta hjälp av mallen, men glöm inte att byta ut rubriker och texter så det passar med ditt företag. 

Testa dig fram bland olika mallar, olika designs och olika stilar för att hitta rätt visitkort för dig! Bara för att en viss mall är anpassad för en viss bransch eller företagstyp betyder inte det att du inte kan använda den. Det gäller att hitta en stil och design som representerar dig – testa, våga, experimentera, och var inte rädd för att göra om!

Modifiera visitkort mall #2

Våga testa flera designs, våga göra om och våga experimentera med ditt skapande! Trots att ditt första visitkort blev snyggt kan det finnas en annan variant som passar bättre, där en annan mall då kan vara en smidigare utgångspunkt. 

Anpassa visitkortet efter din hemsida och din logga. Det kan gälla såväl färg och tema som typsnitt och teckenstorlek. 

Vill du lägga in några bilder på ditt visitkort kan du använda dig av gratissidor som Pixabay och Unsplash – där kan du ladda ner snygga, professionella bilder utan kostnad och utan konto!

Visitkort design startmall 2

Välj mellan visitkort mall #1 och #2

Nu när du har testat på det här med att designa och skapa egna visitkort med hjälp av gratis-programmet Canva.com är det dags att välja mellan dina olika designer.

Precis som vi nämnde tidigare är det inte helt ovanligt att du kan få till en design som är mycket snyggare när du gör ditt andra eller tredje försök. Det beror inte minst på att du under din andra design lärt dig mer hur programmet funkar, fått testa på olika typsnitt, storlekar, texter och färger, samt fått chansen att inspireras och fått idéer längs vägen. 

Med andra ord kan det verkligen vara en god idé att kolla igenom olika mallar och testa dig fram. När du har tagit fram en handfull olika designs, då är det dags att börja jämföra – vilken design gillar du allra mest?

Se över dina två designs och jämför; vilket visitkort representerar dig och ditt företag, vad du erbjuder och vad du kan hjälpa dina kunder med, bäst? Håll det stilrent och snyggt, enkelt och tydligt.

Trycka visitkort

Det sista steget i processen med att skapa ett visitkort är att trycka det. Det innebär alltså att du ska föra över den egna design du skapat online till ett fysiskt visitkort som du kan dela ut till dina kunder i verkligheten. Detta steg gör du såklart efter det att du färdigställt din design och fått till det visitkort du vill ha!

För att trycka dina visitkort hos Canva.com börjar du med att klicka på ”Skriva ut visitkort”. Klicka sedan på den design av visitkort du vill ha, det vill säga dubbelsidig eller enkelsidig – välj dubbelsidig och att du vill skriva ut alla sidor.

Beställa visitkort

För att slutföra din beställning ska du bland annat fylla i dina kontaktuppgifter samt adress för leverans. De visitkort du beställer kommer sedan att levereras direkt hem till din dörr för smidig hantering. 

Här följer ett annat sätt att ta fram visitkort:

1. Klicka på knappen med en symbol för ”Ladda ner”

2. Välj önskat format, exempelvis det rekommenderade Tryck-PDF, och bocka i rutan för ”Beskärningsmärken och utfall”

3. Klicka sedan på ”Ladda ner”

4. Se över din design som du laddat ner för att se att allt stämmer

5. Googla på lokala tryckerier där du bor och välj det som faller dig i smaken – de hjälper dig med att trycka dina visitkort på plats

6. Kontakta tryckeriet och beskriv vad du önskar få hjälp med. Bifoga samtidigt PDF-filen med bilderna för ditt visitkort som du nyss laddade ner.

Lokalt tryckeri

Genom att använda dig av den här metoden kan du få ut det absolut bästa av Canva.com utan att behöva oroa dig för själva beställningen. 

I och med det är vi klara med denna guide om designa visitkort gratis! Vi önskar dig ett stort lycka till med dina nya visitkort!

Similar Posts